Вземете 5% отстъпка при плащане с карта!

МЪЖКИ ПАРФЮМИ

Как да изберете точните за вас мъжки парфюми

На пазара има много аромати и изборът на най-подходящите мъжки парфюми може да не е толкова проста задача и да се объркате в морето от предложения, особено ако не избирате мъжки парфюми за себе си, а за подарък на свои близки.

Виж повече

В следващите редове ще ви дадем полезни съвети как да изберете подходящи маркови мъжки парфюми, на какво е добре да обърнете внимание и с какво да се съобразите. Тъй като сме в този сезон – ще отделим специално внимание на летните аромати. Ще се спрем и на различните типове мъжки парфюми и ще посочим каква е разликата между парфюма и парфюмната вода за мъже.

Подберете мъжките парфюми според повода

Мъжки парфюми 1

Мъжки парфюми - как да изберете точния

Винаги когато слагате мъжки парфюми е добре да ги съчетаете с повода и мястото, на което отивате. Вярно, че повечето маркови аромати са универсални на пръв поглед и просто купувате този, който ви харесва, но все пак има неща, с които трябва да се съобразите.

Винаги е добре да съчетаете парфюма с цялостния ви външен вид. Ако отивате на официално събитие, тогава флоралните аромати са класически и доста очакван избор за мъжки парфюми. За разходка в парка и небрежна ежедневна употреба изберете свежи аромати, включително лавандула, цитрус или пикантни нотки. Това са прекрасни летни варианти, а за топлото време можете спокойно да се спрете на парфюмна вода за мъже.

Ако отивате на среща може да изберете по-мъжествени и малко по-натрапчиви мъжки парфюми -  по-плътните дървесни аромати със сигурност няма да останат незабелязани и ще заявят вашия характер. Ако ароматът е по-тежък, за летните дни също е добре да заложите на парфюмна вода за мъже, която е с по-малка концентрация. За вечерни събития се поглезете с мъжки парфюми с по-екзотични нотки като кафе или ванилия – със сигурност ще повишат градусите на настроението.

Изберете подходящи за сезона мъжки парфюми

Ароматните вибрации варират според сезоните. Не е особено добре да носите тежки зимни мъжки парфюми през летните дни, защото това може би няма да остави много добро усещане в околните. Затова изберете парфюма или парфюмната вода за мъже с ароматите и съставките, които работят най-добре за конкретния сезон. Най-класическото възприятие е, че марковите зимни аромати са топли са топли и плътни, с дъх на подправки, типичните есенни аромати комбинират ванилия и мускус, летни мъжки парфюми често са с игриви и свежи нотки, а пролетните мъжки парфюми – със земни и меки аромати. Както вече споменахме в горещите летни и пролетни дни, когато търсите по-деликатен аромат парфюмната вода за мъже е чудесен избор, особено за през деня.

Винаги тествайте мъжките парфюми преди да купите

Мъжки парфюми 2

Мъжки парфюми - тествайте

Най-важната и основна стъпка при закупуването на мъжки парфюми е да ги изпробвате, преди да ги добавите към колекцията си. Повечето хора тестват парфюма като просто го помиришат, което е грешно. Тествайте като напръскате аромата върху китката си и я разтриете, както и на хартия за тестване. След това оставете за 2-3 секунди, за да определите действителния характер на продукта. Ако купувате парфюм онлайн по възможност купете първо тестери или по-малки разсфасовки, чак след това изберете по-големи бутилки. Разбира се идеалният вариант е да усетите аромата във физически магазин или шоурум, но това не винаги е възможно.

Заложете на нестандартни мъжки парфюми

Повечето господа обичат да носят мъжки парфюми, които са по-популярни и масови, за да заложат на сигурно. Много хора с години си купуват едни и същи маркови аромати, защото са свикнали с тях и околните дори вече ги асоцираст с дадени ухания.

Въпреки това, ако искате да подчертаете своята ярка идентичност не се притеснявайте  да изберете смели и уникални аромати – и да, може да направите това и в летните дни. Ако все още не сте сигурни дали ще свикнете с аромата и ще ви допадне може да изберете първо по-лека парфюмна вода за мъже. Ако търсите нещо креативно и първокласно, изберете мъжки парфюми с по-малко съставки и силни нотки, като нишовите аромати.

Нанасяйте мъжките парфюми правилно

Мъжки парфюми 3

Мъжки парфюми - нанасяйте правилно

Ако искате да избегнете неприятните миризми и да ухаете по-дълго на любимите си мъжки парфюми нанесете аромата правилно. Добре е да спазвате основни правила при нанасяне на парфюма. Не пръскайте върху дрехи – при досег с материите има шанс дрехите ви да се изцапат и повредят. За да предпазите ценната си тъкан от страничните ефекти, е най-добре да не рискувате и да избягвате пръскането на мъжките парфюми и всичко друго върху дрехите си. Най-добре нанесе след баня – в идеалния вариант пръскайте мъжките парфюми върху суха кожа веднага след банята. Не пръскайте върху мокро тяло, а първо се подсушете с кърпа. Препоръчва се да държите флакона с парфюм или парфюмна вода за мъже на около 10-15 сантиметра, за да се разпръсне добре течността върху кожата. Смята се, че е подходящо да нанесете мъжките парфюми върху най-топлите части на тялото  - на врата и гърдите, ако желаете и под мишниците и във свивката на лакътя.

Подновете аромата, но не смесвайте мъжките парфюми

Мъжки парфюми 4

Мъжки парфюми - подновете аромата

Ако през летните дни изберете по-леки варианти като парфюмна вода за мъже е най-добре, ако имате възможност да подновите аромата след няколко часа, защото дори и скъпите маркови варианти няма да издържат в напрегнат 12- часов ден. Можете да оставите шишчето в офиса или колата си, за да ви е винаги под ръка. И отново – когато сте вече облечени не пръскайте мъжките парфюми върху дрехите си – когато подновявате аромата е най-добре да напръскате врата или китките си. Не се изкушавайте да смесвате различни мъжки парфюми през деня, защото дори и да не усещате аромата, остатък все пак има и ако например добавите отгоре друга парфюмна вода за мъже, резултатът може да е неприятен за вас и за околните.

Разлика в концентрацията на мъжки парфюми

Разликата между мъжките парфюми Parfum и парфюмната вода за мъже Eau de Parfum е в концентрацията на парфюмни масла и съответно – в трайността и дълбочината на аромата. Въпреки че количествата на чистите масла могат да варират, в най-общия случай парфюмът е най-наситената версия и може да съдържа до около 30% ароматни съставки. Парфюмните води също са доста трайни и обикновено имат между 8 и 15 % парфюмни масла.

Подберете мъжките парфюми според повода

Изберете подходящи за сезона мъжки парфюми

Винаги тествайте мъжките парфюми преди да купите

Заложете на нестандартни мъжки парфюми

Нанасяйте мъжките парфюми правилно

Подновете аромата, но не смесвайте мъжките парфюми

Разлика в концентрацията на мъжки парфюми

Мъжки парфюми 1
Мъжки парфюми - Разгледайте при нас!
Парфюми за мъже 1
Парфюми за мъже - Разгледайте при нас!
Категории
Опции за пазаруване
Категории