Вземете 5% отстъпка при плащане с карта!

ДАМСКИ ПАРФЮМИ

Как правилно да изберем и използваме дамските парфюми

Всяка жена има любими дамски парфюми, които отговарят на нейния вкус, темперамент и стил. Всеки път ще оставите добро впечатление у околните, ако влезете в стаята и ухаете на оригинални и луксозни дамски парфюми. Намирането на перфектните дамски парфюми никак не е лесно, особено ако нямате представа откъде да започнете.

Виж повече

Особено важно обаче, без значение дали търсите дамски парфюми или по-леките версии - парфюмни води за жени, винаги залагайте на оригинални и маркови продукти – техните аромати са много по-трайни, луксозни и запомнящи се. В следващите редове събрахме за вас съвети как да изберете подходящи дамски парфюми за вас според типа аромати, които предпочитате, каква е разликата с парфюмните води за жени, какво представляват нишовите дамски парфюми.

Разберете какъв тип дамски парфюми ви допадат

Дамски парфюми 1

Дамски парфюми - експериментирайте!

Първото нещо, което трябва да направите, когато търсите дамски парфюми или парфюмни води за жени е да прецените кой аромат е най-подходящ за вас. Има различни видове дамски парфюми, от които да избирате: цитрусови/плодови, флорални, мускусни/подправки и дървесни. Ако харесвате повече женствени дамски парфюми или по-меките аромати, флоралните версии са страхотния избор за вас. Този тип дамски парфюми или парфюмни води за жени често включват лавандула, черешови цветове и рози. Цитрусовите дамски парфюми имат по-ярък и закачлив аромат. Този топ дамски парфюми много често включват типичните плодови аромати като ябълки или портокали. Ако търсите дамски парфюми с по-плътни аромати огледайте тези с пачули или бергамот – има много луксозни маркови предложения, както нишови дамски парфюми и парфюмни води за жени с тези елементи. Цитрусовите дамски парфюми са много свежи, топли, подходящи за по-топлото време. За летните дни е добър вариант да заложите на оригинални леки парфюмни води за жени, защо не с малко подправки, като канела или ванилия, които добавят луксозни нотки на всеки аромат.

Ако сте човек, който обича да има опции, най-добре е да имате на тоалетката си поне два типа дамски парфюми или парфюмни води за жени. Може да искате един ден да миришете на луксозни и класически цветни аромати, а на следващия на нестандартни и оригинални дамски парфюми с аромат на океан, например.

Дамски парфюми според нивата на концентрация на аромата:

Дамски парфюми 2

Дамски парфюми - аромат!

Оригиналните аромати са съставени от четири различни нива на концентрация, вариращи от най-ниската до най-силната – има разлика между дамските парфюми, парфюмните води за жени, толаетните води и така нататък. Тези нива определят колко дълго ще издържи даден аромат през целия ден. Имайте това предвид, когато правите покупката си – при оригиналните маркови дамски парфюми нивото на концентрация винаги е обозначено върху бутилката.  Четирите вида концентрация при оригиналните парфюми са:

а.) Eau De Cologne – това са аромати с най-ниска концентрация. Уханието може да се задържи до 2 часа. Състои се от 5% масло, смесено с алкохол и вода.

б.) Eau De Toilette - все още е разредена форма на парфюм, но е по-силен от одеколон. Има повече концентрация от 8% и може да продължи до 4 часа.

c.) Eau De Parfum – са парфюмни води за жени, които са по-силни от предишните две нива. Издържат до най-малко 6 часа и имат поне 18% концентрация на масла.

г.)  Parfum/Perfume – това са най-луксозните версии с най-високо ниво на концентрация до 30% и може да се задържат през целия ден.

Как правилно да тествате дамските парфюми

Дамски парфюми 3

Дамски парфюми - как да тествате парфюми!

Уверете се, че нямате други аромати по себе си, като спрей за тяло, друг парфюм и дори лосион за тяло, когато искате да тествате дамски парфюми или парфюмни води за жени. Това е така, защото химията на вашето тяло е уникална и ще определи как ароматът ще стои върху вас  - при различните хора ароматите могат да имат различна трайност и дори да изпъкнат на преден план други нотки от състава им. Оригиналните и луксозни маркови дамски парфюми разгръщат цялата красота на аромата си с времето, за разлика от евтини реплики, които изветряват бързо и в тях няма дълбочина. Нишовите аромати са още по-специални, защото те са с много високо качество и са луксозни придобивки за ценителите на качеството, но на тях ще се спрем по-подробно.

Не пробвайте прекалено много дамски парфюми наведнъж


 Когато пазарувате аромат, ограничете броя на ароматите, които пръскате върху себе си наведнъж, защото така ще се объркате, миризмите ще се смесят и може по-късно да се окаже, че не сте доволни от покупката си. Най-добре е да тествате някъде между 3-6 аромата на пазаруване. Първо напръскайте аромата във въздуха или върху попивателен лист, преди да го изпробвате върху тялото си, за да разберете как мирише парфюмът сам по себе си.
Напръскайте малко върху китката си и не смесвайте дамските парфюми един с друг. Проверете как парфюмът реагира на кожата ви и как мирише на вас. Когато приключите с тестването на един парфюм, опитайте друг след няколко минути, за да може ясно да ги разграничите.

Какво отличава нишовите дамски парфюми

Дамски парфюми 4

Дамски парфюми - нишови!

Думата „нишов“ често се използва в парфюмерията, но какво всъщност представляват нишовите дамски парфюми?  По-добри ли са от други маркови аромати и струва ли си да инвестираме в луксозни нишови аромати? Нишовите дамски парфюми набраха популярност през последните няколко години, като търсенето им предизвика движение в модната индустрия. С екзотични имена и уникални бутилки, те са лесно разпознаваеми и могат да бъдат забелязани в колекциите на любителите на парфюми.
Вместо да поставят акцент върху опаковката и маркетинга като дизайнерските марки, те използват по-скъпи, по-качествени съставки, които носят усещане на лукс, рядкост и ценност. Оригиналните нишови парфюми се считат за по-висок клас поради качеството на съставките и занаятчийския процес, който влиза в производството на всеки аромат.
Нишовите парфюми имат по-висока цена, тъй като се произвеждат в много по-малки количества, което повишава производствените разходи. Въпреки това инвестицията си струва, когато знаете, че плащате за качеството на аромата, а не само за опаковката или името на марката. Друго предимство на тези парфюми е, че поради по-малките производствени количества, те могат да бъдат много по-креативни с ароматите си. Не е нужно техните парфюми да се харесват на по-голямата част от населението. Вместо това нишовите аромати са луксозни, оригинални, вдъхновяващи и уникални, позволявайки на ценителите на парфюма да купят наистина личен аромат, създаден с любов и отдаденост.

Разберете какъв тип дамски парфюми ви допадат

Дамски парфюми според нивата на концентрация на аромата:

Как правилно да тествате дамските парфюми

Не пробвайте прекалено много дамски парфюми наведнъж

Какво отличава нишовите дамски парфюми

Дамски парфюми 1
Дамски парфюми - Разгледайте при нас!
Оригинални парфюми 1
Оригинални парфюми - Разгледайте при нас!
Категории
Опции за пазаруване
Категории