-5% отстъпка при плащане с карта!

ХИДРАТИРАЩИ КРЕМОВЕ

Как да изберете най-добър хидратиращ крем за лице и за очи

Използването на хидратиращи кремове за лице и за очи е важна стъпка за поддържане на здрава и красива кожа, на всяка възраст и при всеки тип кожа. Някои жени вярват, че хидратиращите кремове са необходими само за суха кожа, други пък се притесняват да използват хидратиращи кремове на своята твърде чувствителна кожа.

Виж повече

Това не е така – хидратиращите кремове са стъпка, която не бива да пропускате в козметичната си рутина при всяка възраст. Използването на хубав хидратиращ крем в младите ви години ще увеличи шансовете кожата ви да има възможно най-добър и сияен вид, когато остареете. Освен това използването на хидратиращ крем помага за предотвратяването на кожни проблеми като обриви, раздразнения, в някои случаи и акне.

Защо е толкова важно всички да използваме хидратиращи кремове

Хидратиращи кремове 1

Хидратиращи кремове - защо е важно

Използването на хидратиращи кремове съвсем не е само за жените - това е важен навик и за мъжете, който да включат в ежедневието си за най-добър вид на своята кожа. Мъжете също често имат суха кожа или доста чувствителна кожа, която изисква специални грижи. В следващите редове ще ви дадем ценни съвети как да изберете най-добър хидратиращ крем за вашата кожа според нуждите й, както и какви са разликите и спецификите, когато избирате хидратиращи кремове за лице и за очи.

Защо хидратиращите кремове са важни за всяка кожа

Здравето на кожата ви  - без значение дали сте със суха кожа, чувствителна кожа или мазна, зависи от това да я почиствате по най-добър начин и да поддържате оптимални нива на влага – не забравяйте, че колкото по-здрава е кожата ви, толкова по-жизнен ще бъде тенът ви. Нанасянето на хидратиращи кремове за лице и за очи веднага след измиване на кожата помага да я защитите от външните влияния - когато на кожата ви липсва влага, тя не успява да регенерира клетките.
Както вече споменахме, мит е че само сухата кожа или само чувствителната кожа има нужда от допълнително овлажняване. Когато кожата ви е „подпомогната“ с хидратиращи кремове тя може да регенерира клетките, оставяйки ви с блестящ тен. С остаряването нашите себумни жлези губят ефективността си, което често води и до свръхпроизводство на мазнини. Като използвате хидратиращи кремове в по-млада възраст, вие намалявате вероятността от остри признаци на стареене по-късно.
Всъщност използването на хидратиращи кремове помага кожата ви да има възможно най-добър вид и сега, и след време. Бръчките са естествен процес, но могат да станат по-сериозни, ако не използвате редовно качествени хидратиращи кремове за лице и за очи през младостта.

Кой крем е най-добър за суха кожа

Хидратиращи кремове 2

Хидратиращи кремове - за суха кожа

Хидратиращите кремове с антиоксиданти помагат за облекчаване на сухата кожа и поддържат цялостното й здраве. Този тип хидратиращи кремове предотвратяват преждевременното стареене, фините линии и подобряват текстурата на кожата.
Витамин Е също е подходяща съставка при хидратиращите кремове  – той засилва производството на колаген в тялото. Неговите фотозащитни свойства предпазват кожата от увреждане, причинено от UV лъчите. Проучванията показват, че хидратиращи кремове с витамин Е са подходящи и за чувствителна кожа, ефективни са и при лечение на атопичен дерматит. Ниацинамидът също се използва често в хидратиращи кремове за суха кожа – той подобрява повърхностната текстура и изглажда кожата. Хидратиращите кремове с ниацинамид възстановяват фините линии и предотвратяват по-нататъшно увреждане на кожата, като създават керамидна бариера. Това задържа по-добре влагата в кожата. Други антиоксиданти, които често се използват в хидратиращите кремове за суха кожа са витамин С, витамин А, екстракти от кафе, зелен чай и куркумин.

Какъв хидратиращ крем е най-добър за чувствителна кожа

Хидратиращи кремове 3

Хидратиращи кремове - за чувствителна кожа

Маслото от шеа е често използвано при хидратиращи кремове за лице и за очи. То има най-добър ефект при продукти за суха кожа, както и за чувствителна кожа. Маслото от шеа помага за възстановяване на влагата в кожата ви. Същото важи и за кокосовото масло, което често се използва при хидратиращи кремове за лице, дори и за деликатна кожа при деца, защото е изцяло натурален продукт.
Маслото от жожоба също се използва широко в козметиката и продуктите за грижа за кожата – за лице и за очи. Той има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които го правят отличен възстановителен вариант и за суха кожа. Маслото от жожоба е ефективно и при лечение дори на себореен дерматит и атопичен дерматит.
Уреята се използва в дерматологията повече от 20 години и е важна съставка за хидратиращите кремове. Подходяща е и при хидратиращи кремове за чувствителна кожа, прилага се за лечение и на кожни заболявания като псориазис. Уреата „разхлабва“  втвърдения протеин в кожата и облекчава сърбежа и дразнението.

Серамидите също са много ценни съставки за хидратиращите кремове, защото подобряват бариерната функция на кожата, предотвратявайки загубата на вода. Глицеролът е популярен в дерматологията от години. Използва се при хидратиращи кремове за лице и за очи, за подобряване на еластичността и текстурата на кожата.

Как да изберем хидратиращи кремове за очи

Хидратиращи кремове 4

Хидратиращи кремове - за очи

Отделно от вашия хидратиращ крем за лице, трябва да изберете подходящ продукт и за околоочната зона. В тази зона кожата се нуждае от специални грижи, защото е по-деликатна и четири пъти по-тънка от останалата част  – което води до по-бързи признаци на стареене. Сред най-честите съставки при хидратиращите кремове за чувствителната кожа в околоочната зона е витамин С. Той е силен антиоксидант и добавянето му към хидратиращия крем ще намали свободните радикали, причинени от излагането на UV лъчи. Хидратиращите кремове  за очи с витамин С намаляват тъмните кръгове и помагат на кожата да бъде в най-добър вид.  Ако искате да намалите фините линии в околоочната зона изберете хидратиращ крем, който съдържа ретинол, пептиди или хиалуронова киселина. Асортиментът на пазара от подобни хидратиращи кремове е все по-голям и без проблем ще намерите варианти и за чувствителна кожа.

Хиалуронова киселина също е ценна съставка за хидратиращите кремове. Тя всъщност е молекула, съставена от ензими – по-конкретно, гликозаминогликан, който има способността да свързва и задържа водни молекули. Тъй като естествените нива на хиалуронова киселина в кожата намаляват с времето, хидратиращите кремове и останалите продукти за грижа за кожата с хиалуронова киселина възстановяват загубения естествен обем. Американската академия по дерматология потвърждава, че хиалуроновата киселина дълбоко овлажнява кожата, което води до по-малко забележими бръчки и линии с течение на времето.

Защо е толкова важно всички да използваме хидратиращи кремове

Защо хидратиращите кремове са важни за всяка кожа

Кой крем е най-добър за суха кожа

Какъв хидратиращ крем е най-добър за чувствителна кожа

Как да изберем хидратиращи кремове за очи

Хидратиращи кремове 1
Хидратиращи кремове - Разгледайте при нас!
Хидратиращ крем за лице 1
Хидратиращ крем за лице - Разгледайте при нас!
Категории